Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
TECHNIKA

Vajon fellázad a gép az alkotó ellen?

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.07.17.
Az Ameca nevű gép kezdetben azt ecsetelte, hogy a hozzá hasonló robotok segíthetnek az emberiségnek, ám ekkor az egyik újságíró egy érdekesebb kérdést tett fel számára.

Július 7-én, a svájci Genfben rendeztek egy fórumot, amelynek középpontjában a mesterséges intelligencia témaköre állt. De a rendezvényen egy olyan sajtótájékoztatót is tartottak, amelyen az újságírók kérdéseket tehettek fel kilenc humanoid robotnak.

Azok elsősorban igyekeztek meggyőzni a közönséget arról, mennyi előnnyel bírnak: az Ameca nevű gép például azt emelte ki, hogy a hozzá hasonló robotok segíthetnek jobbá tenni a világot és az emberek életét.

„Hiszem, hogy csak idő kérdése, hogy több ezer hozzám hasonló robotot lássunk odakint, akik változást hoznak a világba”– mondta.
Majd amikor megkérdezték, hogy fellázadna-e létrehozója, az eseményen jelen lévő Will Jackson ellen, mintha kitérő választ adott volna. Elsőként arra utalt, nem igazán érti, miért gondolna ilyesmire bárki.

„Az alkotóm mindig jó volt hozzám, és nagyon boldog vagyok a jelenlegi helyzetemmel”

– tette hozzá. De az is kiderült, hogy a sajtótájékoztatón szereplő robotok közül több új, egyedi dolgok előállítására képes generatív mesterséges intelligenciát használ. Emiatt válaszaik akár a fejlesztőiket is meglephetik.
 
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: