Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Virágba borul a Szent István út

Huszár Hajnal | 2023.10.12.

Közel 600 növény díszíti majd a Szent István út felújított szakaszát. A szakemberek most telepítik a változatos fajtájú növényeket a megújított zöldfelületekre. A növények között vannak évelők, örökzöld és lombhullató cserjék, talajtakaró rózsák és fűfélék is. A növényesítés az utca mindkét oldalát érinti, így az egész útszakasz megszépül.

A kertészmérnökök a tervezés során azt vették figyelembe, hogy a kialakítandó zöldszigetekre az élőhelynek megfelelő növények kerüljenek, legyenek köztük virágzó növények, bírják a szárazságot, biztosítsák a biodiverzitást és kezelésük, gondozásuk megfeleljen a fenntarthatóság elveinek. Így többek között kékszakállt, macskamentát, madárbirset, cickafarkat, japán gyöngyvesszőt, babért és borókát is ültetnek az ágyásokba.


A zöldszigetek beültetése az utolsó munkafázisa a Szent István út felújításának. Mint ismeretes, a nagy forgalmú út Fő tér felőli szakasza a nyáron újult meg több mint 100 méter hosszan. A közel 100 millió forintos beruházásra a Belügyminisztérium pályázatán nyert el forrást az önkormányzat és 56 millió forint önrészt biztosított az útfelújításra. Az útpálya mellett a páros oldali járda is megújult és 25 parkolót alakítottak ki az út két oldalán. A beruházás a most zajló növénytelepítéssel válik teljessé.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: