Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vízcsap a tűzcsapon

Huszár Hajnal | 2023.08.11.

Új ivóvíz-vételi lehetőséggel javítja a városban közlekedők komfortját a Pápai Vízmű Zrt. Céljuk, hogy a nyári forróság idején minél több helyen gondoskodjanak a folyadék-utánpótlásról friss, egészséges ivóvíz biztosításával.
A vízművesek egy nagyon kreatív megoldást találtak a könnyen megvalósítható, költséghatékony ivóvíz-vételi lehetőség kialakítására: vízcsapot szereltek a tűzcsapra.
-Első körben három ilyen vízvételi pontot alakítottunk ki – közölte Vörös Dániel, a Pápai Vízmű  Zrt. vezérigazgatója – a Deák Ferenc utca és a Kossuth utca sarkán, a Fő téren, a Ruszek köznél és a Várkertfürdőnél.


A tűzcsapon beavatkozást nem kellett végezni, csupán egy Stolz kapcsos csatlakozást és egy szűkítőt szereltek a tűzcsapra, erre került a nyomógombos csapszelep. Ez a szerelvény szükség esetén könnyen eltávolítható, így a tűzcsap eredeti funkciójának betöltését nem akadályozza. A tűzoltók és a vízművesek is rendelkeznek azzal az eszközzel, amivel a csap levehető a helyéről, vagyis nem fogja akadályozni az esetleges tűzoltási munkákat.

-A csapból tiszta ivóvíz folyik, éppen olyan, ami a lakásokban a csapokból – emelte ki a vezérigazgató, arra buzdítva a járókelőket, hogy fogyasszák nyugodtan az utcai csapok vizét. Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy nagy forróság idején a tűzcsap felső részében átmelegszik a víz, így érdemes ivás előtt kicsit kifolyatni, vagyis kétszer-háromszor megnyomni a csap gombját. Ezt követően már a talajszint alatti csőszakaszból, kellemesen hűs víz érkezik majd. Mindez nem jár vízpazarlással, hiszen egy nyomással körülbelül fél liter vizet enged a csap.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: