Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ej, mi a kő tyúkanyó… Lám csak, mézeskalács!

Pintér-Papp Eszter | 2022.09.21.

Alig kezdődött meg a tanév, a 10. osztályos mezős pék-cukrász tanulók közül hárman máris versenyen vettek részt. A hétvégén rendezték meg Győrben a 20. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozót. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata által szervezett rendezvény egyik kísérőprogramja a pék- és cukrászképzésben részt vevő nappali tagozatos diákok számára meghirdetett díszmunkaverseny, melynek témája a kétszáz éves Petőfi-évforduló volt.

A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium az idei évben is nevezett a megmérettetésre, ahol az iskolát az Englert Gábor, Buzdor Anna, Puli Dóra összeállítású csapat képviselte.

Mesterházi Bálint, a diákok szakoktatója a Médiacentrumnak elmondta, az idei évben is mézeskalácsalapra készítették el díszmunkájukat, melyen egy Petőfi-idézetet jelenítettek meg. Emellett készítettek egy háromemeletes tortát is, melyet szintén Petőfihez kapcsolódó motívumokkal díszítettek. A szakoktatótól megtudtuk azt is, a gyerekeknek nagyon sok ötletük volt a munkafolyamat során, így teljes mértékig közös munka eredménye az elkészült alkotás, mellyel a negyedik helyezést érte el a csapat.

Puli Dóra, a csapat egyik tagja úgy fogalmazott, nagyon büszke arra, hogy mindenki a maximumot nyújtotta a verseny során, mindenki hozzájárult a munkához, és így készülhetett el a Petőfit idéző mézeskalács.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: