Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Év elején indulhat a termelés

Huszár Hajnal | 2023.10.22.

Elkészült a Várkertfürdő napelemparkja, a kivitelezők befejezték a telepítési munkát és jelenleg a mérőóra engedélyeztetése zajlik – közölte a Pápai Médiacentrummal Nagy Zsolt, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója. Ezt követően még a rendszer engedélyezési eljárása következik, ami után a napelempark szolgálatba állhat. Az igazgató szerint legkésőbb a jövő év elején megkezdik az áramtermelést a napelemek.

A Várkertfürdő nyáron kezdte meg a tulajdonában lévő, közel két hektáros területen a napelempark megépítését. Az energetikai beruházás célja, hogy csökkentse a létesítmény működtetési költségeit, melyek a villamosenergia árának drasztikus növekedésével az egekbe szálltak. A gazdasági társaság több kisebb takarékossági intézkedést is bevezetett a költségek mérséklésére, ez a beruházás ennek a stratégiának a legjelentősebb eleme.

A több mint 150 millió forint értékű napelempark a fürdő áramszükségletének körülbelül felét lesz képes megtermelni. Az előzetes számítások szerint a jelenlegi villamosenergia árak mellett egy éven belül megtérül a beruházás, de a létesítmény jövő évi energiaellátási szerződése szerinti kedvezőbb árral kalkulálva is három év alatt behozza az árát. 


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: