Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

138 kadétot köszöntöttek

Huszár Hajnal | 2023.05.16.

Gyakorlóba öltözött, fegyelmezett sorokban álló közgázos diákok töltötték meg az iskola tornatermét hétfő délután a Honvéd Kadét Program zárórendezvényén. A tanulókat a foglalkozások megvalósításában közreműködők és az iskola vezetése köszöntötte. Az ünnepségen jelen volt Magasy Zsolt ezredes, az MH. 47. Bázisrepülőtér parancsnoka, Farkasdi Lajos őrnagy, a Honvéd Bajtársi Klub elnöke, Pintér Péter, a Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület elnöke, Németh István, az Első Magyar Polgári lőegylet elnöke és Radics Lajos alelnök, valamint Pulay Zoltán főhadnagy és Béz Zoltán zászlós a Bázisreptérről.

A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégiuma még 2021 nyarán kötött együttműködési megállapodást az MH. 47. Bázisrepülőtérrel, ez adta meg az alapgondolatát a kadétprogramnak, melyhez aztán 2022 őszén a Honvédelmi Sportszövetség pályázatán 1,3 millió forint támogatást nyert el az intézmény, a szakmai programban megtervezett foglalkozás-sorozatok megvalósítására – idézte fel Somogyi Katalin igazgatóhelyettes, a kadét program helyi instruktora. 

-Eddig 138 tanuló csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz, ők heti egy órában honvédelmi alapismeretek tantárgyat tanultak emellett pedig számos érdekes szabadidős programon vettek részt. Ilyen volt az 5 alkalmas kézi tusás önvédelmi kurzus, a lőelméleti képzés, melyet gyakorlati oktatás és lövészverseny egészített ki, valamint a térkép- és tereptani elmélet, amit aztán 2 menetgyakorlaton is kipróbáltunk – sorolta Somogyi Katalin.


Hangsúlyozta, a program célja, a fiatalok fizikai, érzelmi és szellemi felkészítése a haza védelmére, az országban élő emberek és a nemzeti értékek megóvásához szükséges tudás és attitűdök elsajátítása. 

Az idei képzés záró eseményén Somogyi Katalin mellett Kádi Attiláné Patus Viktória igazgató, Berta Ildikó főigazgató és Farkasdi Lajos őrnagy is gratulált az ifjú kadétok teljesítményéhez, valamennyien úgy fogalmaztak, büszkék a diákok elkötelezettségére, kitartására. A rendezvényen kihirdették a lövészverseny eredményeit és valamennyi fiatal jelképes ajándékot is kapott.  

 

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: