Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Aranyhal kerülhetett a külső-várkerti tóba?

Huszár Hajnal | 2023.03.08.

A kamerák nem rögzítettek haltelepítést az elmúlt 2-3 napban, közölte a közterület-felügyelet a Pápai Médiacentrum megkeresésére.

A kérdéssel azután kerestük meg a külső-várkerti park fenntartóját és a közterületi kamerarendszert működtető közterületet, hogy a közösségi médiában egy férfi azt posztolta ki, hogy aranyhalakat, tavirózsát és mocsári csigákat telepített a külső-várkerti tóba. A telepítés a facebook bejegyzés szerint tegnap történt.

A hír szinte biztos, hogy nem igaz, a park rendjét őrző térfigyelő kamerák felvételein ugyanis nem látszik ilyen cselekmény és a helyszíni szemle sem igazolta ilyen beavatkozás nyomát. A tó partján elhelyezett tábla egyébként egyértelműen tiltja, hogy a tóba engedély nélkül állatot vagy növényt telepítsen bárki és erre figyelmezteti a park fenntartója is a látogatókat.

A facebook bejegyzés azonban más valótlan  állítást is tartalmaz, hiszen a tóban van élet, az önkormányzat szakemberek bevonásával tervezett haltelepítést folytat, melynek több üteme lezajlott már a múlt évben és az idén is folytatódik. Ennek eredményét már nyáron  megcsodálhatták a látogatók.  

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: