Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Arattak a közgázosok a szakmai versenyeken

Babos Petra | 2023.04.19.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium az idei évben is meghirdette az „Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye ÁSZÉV” elnevezésű rangos szakmai megmérettetést, amelyet a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szervezett meg. A döntőt több mint tíz éve a Szolnoki Szakképzési Centrum bonyolítja. Az országos döntőbe a Közgázból négy diák jutott be, köztük Mátyás Donát 12. C osztályos tanuló az első helyen végzett Közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek tantárgyból, Nagy Szabolcs pedig az ötödik lett. Közgazdasági ismeretekből pedig Hencz Adrienn a 9. helyen végzett, Irodai ügyviteli ismeretekből a 16. helyet szerezte meg a 12. D osztályos Csordás Levente.  


-A szakmai vizsgákat és az érettségit megelőzően minden tanévben szerveznek országos szintű szakmai versenyeket, amelyeken rendszerint a közgázos diákok is megmérettetik magukat – mondta Kádi Attiláné Patus Viktória igazgató.
-Az iskola számára nagy öröm és megtiszteltetés, hogy ilyen szép eredmények születtek a versenyen. Emögött hatalmas munka van, a felkészülésbe sok energiát és időt fektettek bele nemcsak a diákok, hanem a felkészítő kollégáim is. Köszönettel tartozunk még a diákok családjainak is, akik segítették, támogatták gyermeküket abban, hogy ezt a szép eredményt el tudják érni – emelte ki az igazgató.
Bancsó Lajos Zoltánné, Donát felkészítő szakmai oktatója, egyben osztályfőnöke elmondta, a verseny döntőjébe 48 vizsgatantárgyban, 208 intézmény közel 1000 diákja jutott be.


-Gratulálok tanítványaimnak és minden közgázosnak, aki indult ezen a versenyen. Nagyon büszke vagyok Donátra, aki rendkívüli szorgalmával, tehetségével és kitartásával az országos versenyen első helyezett lett a Közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek tantárgyban.
Mátyás Donát kiemelte, a verseny hosszú és nehéz volt.


-Az első egy interaktív forduló volt, ahonnan a legjobb harminc tanuló jutott tovább ágazatonként. Utána következett az írásbeli, majd a szóbeli forduló. Az írásbeli úgy nézett ki, mint az érettségi, de azért kicsit nehezebbnek tűnt, a szóbelin pedig mindenki ugyanazt a tételt kapta kidolgozásra, így igazságosabban össze tudták mérni a tudásunkat. A vizsgák követelményei az emelt szintű érettségire épültek – mesélte a fiatalember, aki hangsúlyozta, a szóbeli előtt kicsit izgult, ám amikor meglátta a tételt, – a vízi járművek csoportosítása, felépítése, szerkezeti részeinek bemutatása és a városi közlekedés fogalma, jellemzői, egyszerű ábrák készítése- érezte, hogy jól meg tudja oldani azt.


Az elért szép eredmények biztos bejutást jelentenek a szakirányú egyetemi vagy főiskolai képzésekre, hiszen továbbtanulás esetén az 1-10. helyezésért 100 többletpont jár. 
 

Fotó: Szolnoki Szakképzési Centrum
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: