Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Autómentes nap a Nátuskerti óvodában

Pintér-Papp Eszter | 2023.09.21.

A gyermekek a közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevői, ezért nagyon kell vigyázni rájuk az utakon. Ennek jegyében rendezték meg a Nátuskerti óvodában ma délután a hagyományos Autómentes napot, melyre minden kis óvodás családja is meghívást kapott.

Geszti Dóra, a tagóvoda vezetője a Médiacentrumnak elmondta, nagyon fontos, hogy a gyermekek megismerjék és alkalmazni is tudják a közlekedés alapvető szabályait. Ehhez elengedhetetlen a felnőttek példamutatása és az is lényeges, hogy évente átismételjék a legfontosabb tudnivalókat.

A mai családi délutánon vendég is érkezett az óvodába, Dobó-Kocsis Gábor rendőr hadnagy, a Pápai Rendőrkapitányság megbízott kiemelt megelőzési főelőadója látogatott el a gyerekekhez, akiknek a közúti közlekedés legfontosabb szabályairól beszélt. A rövid előadás után a gyerekek beülhettek egy rendőrautóba és közlekedési szerencsekerék segítségével tehették próbára tudásukat. A helyesen válaszolók természetesen apró ajándékot kaptak jutalmul.

A különleges délutánra az óvó nénik is sok érdekes feladattal készültek. Volt ügyességi pálya, jármű csoportosító játék, célba dobás és memória játék is.

A rendezvény végén – az óvoda hagyományaihoz hűen – a gyerekek szüleikkel és az óvoda dolgozóival, rendőri felvezetés mellett, körbe kerékpározhatták az óvodát.

 

 

 

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: