Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Az értő olvasás a cél

Horváth Andrea | 2023.10.24.

Biztató eredményeket hozott a Tarczy Lajos Általános Iskolában a felső tagozatosok szövegértési versenye. A résztvevők többsége ügyesen megoldotta a feladatokat, persze volt olyan szöveg is, ami nehéznek bizonyult a diákok számára.

 

A nyolcadikosok a Duna hídjai Budapesten című szöveget kapták, a hozzá kapcsolódó sok és nehéz kérdés megválaszolásával, térkép kitöltésével döntötték el, ki a legjobb közülük. A 8.e osztályos Barkóczi Nóra kiemelkedett a mezőnyből, 20 ponttal többet ért el a 2. helyezettnél, a 8-a-s Vig Bendegúznál. A 8.e osztályos Csékei Máté szerezte meg a 3. helyezést.

 

A hetedikesek a Csillagok című szöveggel, kérdéssorával, táblázatával adtak számot a szövegértésükről. A 7-e-s Lőrincz Dorka meggyőző fölénnyel nyert. 2. helyezett a szintén 7.e-s Kiss Bence, a 3. helyen Kálmán Koppány végzett, szintén a 7.e osztályból.

 

A hatodikosok a Szemlőhegyi-cseppkőbarlangról kaptak egy ismertető szöveget, adatsort, alaprajzot, fotókat. A feladatlapot a 6.a-s Szakács Pankának sikerült legjobban megoldani. 2. lett a 6.a-s Szabó Bernadett, 3. pedig a 6.e-s Bauer Emma.

 

Az ötödikesek a Milyen a folyók torkolata? című ötödikes tankönyvi anyag megértésével dolgoztak, több-kevesebb sikerrel. A kétféle torkolatot (delta és tölcsér) összehasonlító táblázat kitöltése sokuk figyelmét, ügyességét meghaladta. Nem így az 5.e-s Péntek Lilláét, aki első helyezett lett. 2. helyen Pődör Rozina , a 3. helyen pedig Karácsonyi Lilla végzett, mindketten az 5.e osztály tanulói.

 

Fotó: Tarczy Lajos Általános Iskola

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: