Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Drónokat is bevet a rendőrség

Szél Móni | 2023.08.05.

Szám szerint 62 "kis repülő" dolgozik azért, hogy kiszűrjék a szabálytalankodókat. A közlekedésrendészettől kezdve a határrendészeten át a bűnmegelőzés és a bűnfelderítés területén egyaránt eredményes a jelenlétük.

Terjedésük dinamikus

Jelenléte nem váltja ki a hagyományos, személyes rendőri ellenőrzést, de kiegészítésével hatékonyabb a felderítés. Alacsony zajszintjük és kis méretük miatt szinte teljesen rejtve maradhatnak a földön tartózkodók előtt.

Közlekedésrendészeti akciók (pl. az ismert Pofátlan(TAN)ítás elnevezésű akció) során a drónok legtöbbször  szabálytalan előzést rögzítenek, valamint szabálytalan áthaladást tilos jelzésen és vasúti átjáróban. Tökéletes képet mutatnak arról is, akik az elsőbbségi vagy a kanyarodási szabályokat nem tartják be. A műszer távolról mozgóképeket készít, ennek segítségével a járőrök szinte azonnal, az elkövetés helyszínének közelében intézkedhetnek a szabályszegőkkel szemben.

Statisztikai mutatók

Az idei év első felében 2400 esetben használt drónt a rendőrség, legtöbbször, mintegy 1100 alkalommal közlekedésrendészeti szabályszegőkkel szembeni intézkedés során. A repülési idő ezalatt országos viszonylatban 1136 óra.

(forrás, fotó: police.hu)

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: