Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Eb-kvótát szerzett Füredi Dániel

Haraszti Gábor | 2023.07.16.

70 méter feletti eredménnyel bebiztosította helyét a jeruzsálemi U20-as Európa-bajnokságra utazó válogatott keretben a Pápai Atlétikai Club kalapácsvetője, Füredi Dániel. Az atléta a Szolnokon megrendezett U20-as magyar bajnokságon ezüstérmet szerzett.

A verseny első napján heten indultak a felnőtt férfi kalapácsvetésben. Dani az első kísérleténél rontott, aztán 65.28-cal szállt be a versenybe, negyedik dobására már 70 méter fölé dobta a hat kilogrammos szert (70.05), ezután pedig még néhány centimétert rá tudott tenni aznapi legjobbjára, így 70.08-cal a VEDAC-os Csekő Miklós mögött a második helyet szerezte meg. Mindez azt jelenti, hogy a PAC atlétája ott lesz az izraeli U20-as Európa-bajnokságon, melyet augusztus 7 és 10 között rendeznek. Dani edzője, Varga Patrik nem volt maradéktalanul elégedett.

– Annak örülök, hogy a három utazó hely egyikét sikerült megszereznünk, a kijutás volt a cél, nem az eredmény, de lesz ez még jobb is. Nem szabad elfelejteni, hogy Daninak a 2021-es észt U20-as Eb és a 2022-es kolumbiai vb után sorozatban ez már a harmadik korosztályos világversenye lesz, ami szép teljesítmény. Ezzel a szerrel egyébként az egyéni legjobbja 73.52, ettől most elmaradt, de a mentális felkészítés mellett azon fogunk dolgozunk a következő hetekben, hogy egy ennél jobb eredménnyel térjen haza Jeruzsálemből.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: