Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Egygólos Perutz-siker

Haraszti Gábor | 2023.10.14.

A Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján a Tihanyt fogadta a hat mérkőzés óta veretlen Perutz FC. A pápaiak Nagy Dávid találatával 1-0 arányban győzték le a jó játékerőt képviselő ellenfelüket.

A pontvadászat 10. fordulójában azt a Tihanyt fogadta a pápai együttes, melytől az előző kiírásban oda-vissza vereséget szenvedett, emiatt volt törlesztenivalója a Kun-Szabó legénységnek.

Mindkét csapat szervezetten, fegyelmezetten futballozott, az első félidő első felében komoly helyzet nem alakult ki. Aztán a Perutz két alkalommal is közel járt a gólhoz, előbb Varga megpattanó lövését tolta ki a léc alól Illés kapus, aki Horváth löketénél is a helyén volt. Szögletekből, szabadrúgásokból a tihanyi kapu forgott többet veszélyben, de a vezető találatot a hazaiaknak nem sikerült megszerezni. Öt perccel a szünet előbb Cser hálóba tartó lövésénél az utolsó pillanatban tisztázott az egyik védő.

A második etap ötödik percében aztán góllá érett a fölény, Horváth középre adását egy átvétel után Nagy Dávid lőtte a kapu bal oldalába 1-0. A folytatásban jobbára mezőnyben folyt a játék, a 86. percben aztán megint Nagy Dávid került helyzetbe, lapos lövését a tihanyi hálóőr lábbal védte. A hátralévő időben okosan őrizte előnyét a hazai együttes, mely igazi csapatként harcolva egy jó erőkből álló ellenfelet győzött le.

Perutz FC – Tihanyi FC 1-0 (0-0) Gsz.: Nagy D.

 Perutz FC: Présing – Nagy B., Kun-Szabó, Nagy K., Varga B., Szalai, Rozman, Nagy D. (Hauser 54.), Cser (Császár 70.), Erdősi, Horváth T.

Tihanyi FC: Illés – Dévényi, László (Marton 82.), Barcza, Fehér (Kovács 61.), Tar, Henn, Sudár (Tar 82.), Vojnity, Szücs, Nemes.

 Kun-Szabó Attila: Nagyon készültünk erre a meccsre. A srácok többségének ez már a harmadik meccse volt a héten, ami a második félidőre rányomta a bélyegét. Az első felvonásban sok helyzetünk volt. A vezetés megszerzése után nagy erőket mozgósítottunk az előny megtartására, igazi csapatmunka volt ez a három pont.

A Perutz a következő fordulóban bajnoki címvédő Úrkúthoz utazik.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.07.15.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2013, 2015

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: