Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Elrendelték az akkumulátortolvaj letartóztatását

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.17.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb 1 hónap időtartamra elrendelte a letartóztatását annak a 32 éves pápai férfinek, akivel szemben több rendbeli, kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt folyik büntetőeljárás – olvasható a Veszprémi Törvényszék sajtóközleményében.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított, társával, 2022 novemberében, az éjjeli órákban megjelent egy vaszari ingatlanon, amely terület kerítéssel körülhatárolt, azonban a kerítésen nem volt utcafronti kapu, annak felújítása miatt. Az udvaron a gyanúsított felfeszítette az ott parkoló és szervizelés céljából tárolt gépjármű motorháztetejét, és dolog elleni erőszak alkalmazásával kiszedte annak akkumulátorát, melyet követően magához vett további négy darab gépjármű akkumulátort, melyek az udvaron voltak elhelyezve az ott tárolt gépjárművek mellett, majd az akkumulátorokat elszállította Vaszarról.

Ezt követően 2022 decemberében további két alkalommal tulajdonított el gépjárművekből akkumulátorokat, oly módon, hogy a cselekménye során dolog elleni erőszakot alkalmazott.

Ezen kívül 2022 decemberében kerítés kivágás módszerével behatolt egy pápai telephelyre, majd dolog elleni erőszak alkalmazásával eltulajdonította az ott parkoló tehergépjárművek 2-2 akkumulátorát.

A lopásokkal okozott kár összesen 900.000 forint, a rongálási kár 150.000 forint volt.

A férfivel szemben jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban – többrendbeli lopás bűntette, illetőleg kábítószer birtoklásának vétsége miatt.

A bíróság a bűnismétlés veszélyére tekintettel, valamint a bizonyítás meghiúsításának megakadályozása érdekében látta indokoltnak a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság végzése véglegessé vált.

Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség (Facebook)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: