Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Engedély nélkül szállítottak fémhulladékot, de nem csak ez volt a gond

Pintér-Papp Eszter | 2023.01.17.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai január 16-án délelőtt Nyárád közelében igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 48 éves pápai lakost. Az intézkedés alkalmával kiderült, hogy a férfi úgy közlekedett az általa vezetett P-s rendszámú gépkocsival, hogy annak indító naplójába nem őt jegyezték be sofőrként és nem is rendelkezett jogosultsággal a jármű vezetésére.

A járőrök a mögötte közlekedő, külföldi hatósági jelzésű autó vezetőjét is megállították, melyet az előzőleg megállított férfi fia vezetett. A 29 éves sofőr elmondta, hogy a gépkocsit külföldön vásárolta, de annak magyarországi nyilvántartásba vételét és forgalomba helyezését nem kezdeményezte, valamint nem tudta igazolni a gépjármű kötelező felelősségbiztosításának meglétét sem.

Az egyenruhások ezután mindkét járművet átvizsgálták és azokban több személygépjárműből kiszerelt motort és váltóművet találtak. A 29 éves férfi elmondta, hogy az alkatrészeket ő vásárolta meg egy autóbontóból, hogy azokat fémhulladékként értékesítse.

A rendőrök megállapították, hogy a két férfi fémhulladék szállítására feljogosító engedéllyel nem rendelkezik, ezért mindkettőjüket előállították a Pápai Rendőrkapitányságra. Az eljárás során arra is fény derült, hogy a járművek a megengedettnél nagyobb súlyú rakományt szállítottak.

A rendőrök apa és fia ellen a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetése miatt büntetőfeljelentést tettek, a közúti közlekedési szabályok megsértése miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak. A férfiaknak mindezeken túl közigazgatási eljárás keretében kell felelniük a túlsúlyos járművel való közlekedés miatt.

Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség (Facebook)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: