Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Erdélyi diákok a Refiben

Horváth Andrea | 2023.03.19.

Két erdélyi diák töltött egy hetet városunkban a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma vendégeként egy csereprogram keretében. Moldován Lenke és Végh Ervin a Kolozsvári Református Kollégium tizedikes tanulói, akik ott a természettudományos képzésben tanulnak. A fiatalok a Refiben részt vettek a tanórákon, iskolai programokon és szerveztek számukra kirándulást is.

Moldován Lenke elmesélte, hogy a pápai gimnázium épülete jóval nagyobb, mint a kolozsvári, először el is tévedtek, de a végére már otthonosan érezték magukat, mivel mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Lenke hozzátette, hogy újdonság volt számára, de nagyon jónak találta, hogy a Refiben a természettudományos tárgyak kapcsán nagyon sok kísérletet láthatnak a diákok, náluk inkább az elméletre helyezik a hangsúlyt. Az erdélyi diákok a 10.A és a 10.M óráin vettek részt.

Végh Ervin elmondta, hogy szerveztek számukra kirándulást Veszprémbe, jártak a Pannonia Reformata Múzeumban, az Esterházy-kastélyban, a gyűjteményi könyvtárban megnézték a Petőfi-kiállítást, valamint részt vettek a közös városi szavaláson is, ami szintén maradandó élmény volt. Ervin hozzátette, hogy számára ez a Pápán töltött hét nagyon sokat jelent, számos tapasztalattal és értékes barátságokkal gazdagodott.

A két fiatal ma indul haza Erdélybe.

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: