Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Fókuszban a fenntarthatóság

Horváth Andrea | 2023.04.27.

A Türr István Gimnázium immár 4. alkalommal csatlakozott a Fenntarthatósági Témahéthez. Az intézményben változatos programokkal szeretnék felhívni a diákok figyelmét a globális felmelegedés, a vízhiány, a csökkenő energiakészlet, a klímaváltozás problémáira. A témahéten zajló programok a személyes érintettséget, tudatosságot erősítették.

Vargáné Hári Rita intézményvezető-helyettes, szervező elmondta, hogy az iskola pedagógiai programjának részeként, az oktató-nevelő munka során nagy hangsúlyt fektetnek a fenntartható fejlődésre, a környezettudatosságra nevelésre. Különösen jó alkalmat teremtenek erre a természettudományos órák, de minden más tantárgy esetében is megvan az a kapcsolódási pont, melyen keresztül ez megvalósítható.

Tanórai kereteken kívül is sok olyan program zajlik az iskolában, amelyek a fenntarthatóság céljait helyezik előtérbe. A mindennapokban szelektíven gyűjtik a hulladékot, gyűjtik a használt elemeket, mindenkit az energiával, a vízzel való gazdálkodásra ösztönöznek.

A Fenntarthatósági Témahéthez immár 4. alkalommal csatlakozott a Türr István Gimnázium. A témahéten zajló programok célja, hogy a diákok ismerjék fel a környezetünket érintő problémák jelentőségét, legyenek tudatában személyes érintettségüknek. – A szemléletük, magatartásuk alakításával tudatosítjuk bennük azt, hogy egy kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelme érdekében – mondta Vargáné Hári Rita.

A hét programjában szerepeltek előadások, többek között az ivóvíz-szolgáltatásról, hulladékkezelésről, Vági Károly, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. munkatársa pedig a fenntarthatóság négy aspektusáról beszélt a diákoknak, kiegészítve azzal, hogy mit tehetnek ő e környezetükért. Szó esett arról, hogy kevesebbet kellene használni az autót a városban, az esővíz gyűjtéséről, a kertek optimális kihasználásáról is.

Emellett volt öko-szabadulószoba, amit a a komplex természettudományt tanuló 11. évfolyamos diákok állítottak össze érdekes feladatokkal, kísérlettel. Idén sem maradt el a hagyományos Az ember szervezete és egészsége verseny és a tapolcafői kerékpáros kirándulás sem.

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: