Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Harmincmillió forintból újult meg a dákai orvosi rendelő

Haraszti Gábor | 2023.11.12.

Kettős ünnepre gyűltek össze Dákán a település lakói. A Márton-napi felvonulást és ünnepséget megelőzően adták át a község felújított orvosi rendelőjét. Az eseményen dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is jelen volt. 

A beruházás anyagi hátterét a Magyar Falu Program biztosította – tájékoztatta az ünnepségre ellátogatókat dr. Nagy Norbert polgármester, aki köszönetet mondott dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek a projekthez nyújtott segítségéért.

– Az elmúlt időszakban nem ez az első beruházás, ami településünkön megvalósult – emelte ki a falu vezetője. – Szűk egy esztendővel ezelőtt a Dákai Meseház Óvodát mintegy húsz millió forintból újítottuk fel, büszkék lehetünk arra, hogy az épület óvodai és rendelői része gyönyörű szép lett. Képviselő úrral egyeztetve sikeresen pályáztunk többek között óvodai játékokra, ravatalozóra, falubuszra, épületfelújításra, ezek mind-mind olyan beruházások voltak, amiket önerőből nem tudtunk volna megvalósítani. Úgy gondolom, a falunap és a búcsú után ezzel a Márton-napi felvonulással ismét egy színvonalas eseményt tudtunk megrendezni, köszönet illet mindenkit, aki ebben közreműködött.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében azt mondta, a Magyar Falu Program keretében országosan hatszáz, Pápa vonzáskörzetében tizenegy orvosi rendelő újult meg illetve épült újjá.

A település lakóinak nevében Varga Mónika köszönte meg a polgármester dákaiakért végzett fáradhatatlan munkáját.

– Ezt az alkalmat megragadva mindannyiunk nevében szeretném megköszönni önnek, azt az odaadó, lelkiismeretes munkát, ahogy eddig a település épülését szolgálta. Elkötelezettsége a fejlődés iránt, az itt élő összetartó közösség munkájával ötvözve a település több pontján is látványos eredményeket hozott. Lehetetlen átadni azt a mennyiségű érzelmet, időt, energiát, amit ebbe belefektetett, erőn felül tett. Úgy, hogy ezt mi magunk sem tudtunk, hogy az otthon vagy a hivatal falai között mindez mit jelent – fogalmazott Varga Mónika.

A beszédeket követően forralt bor, tea, zsíroskenyér várta a felvonulókat, akik egy néptáncbemutatót is megtekinthettek, majd a tábortűz mellett melegedhettek.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: