Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hétvégéig várják a rendőri hivatás iránt érdeklődőket

Huszár Hajnal | 2023.01.18.

Február 13-án indul az újabb rendőrjárőr képzés, a jelentkezési határidőt január 22-re módosította a rendőrség – közölte dr. Sallai-Üst Judit rendőr százados, a Pápai Rendőrkapitányság hivatalvezetője.
A 10 hónapos, nappali rendszerű képzésről elmondta, a végzett hallgatók rendőrjárőr képesítést szereznek és a Pápán jelentkezők a helyi kapitányság állományába kerülnek. A jelentkezők a képzés első két hónapjában munkavállalóként, majd a 3. hónaptól próbaidős őrmesterként kerülnek a rendőrséghez, a rendőrjárőr végzettség megszerzését követően pedig járőr beosztást kapnak. A rendőrség által kiadott tájékoztató szerint a képzés sikeres elvégzését követően önálló intézkedésre jogosult, szakmailag felkészített járőrként a rendőrség közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, határrendészeti szakterületén teljesíthetnek szolgálatot, vagy a bevetési egységek csapaterős feladatainak ellátásában vehetnek részt a jelentkezők.


A jelentkezéshez betöltött 18. életév, érettségi, büntetlen előélet, magyar állampolgárság, valamint a fizikai, egészségügyi és pszichikai alkalmassági felmérés teljesítése szükséges. A jelentkezés felső korhatára 55 év. A képzés során a kollégiumi ellátás és az étkezés biztosított, a hallgatók útiköltség térítétést kapnak és lehetőség van a B kategóriás vezetői engedély megszerzésére is.
Jelentkezni a karrier@veszprem.police.hu e-mail címen, a 06-30/445-0059-es telefonszámon lehet, de a rendőrjárőr képzés iránt érdeklődőket személyesen a Pápai Rendőrkapitányságon is várják január 22-ig.
A Pápai Rendőrkapitányság állományában egyébként vannak olyan kollégák, akik ilyen képzésen szereztek rendőrjárőr végzettséget és a jelenleg zajló képzésen is vannak pápai, Pápa környéki hallgatók.


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó (2023.03.27.)

  A legfontosabb hírek a városból

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: