Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ilyen még nem volt – Szalagavató a Vajda Márta-iskolában

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.24.

Történelmi pillanatoknak lehettünk tanúi a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, ahol ma délután tartották az iskola történetének első szalagavató ünnepségét. Az intézményben nyolc szakiskolás diák kapta meg a tanulmányaik végét jelképező szalagot.

Csutiné Papp Orsolya, az intézmény vezetője a Médiacentrumnak elmondta, 2020-ban indították el szakiskolai képzésüket. Ez azért volt fontos, mert az iskola diákjai korábban a nyolcadik évfolyam elvégzése után a többségi szakiskolákban, szakképző intézményekben folytathatták tanulmányaikat, de a sorsukat követve azt tapasztalták, hogy nagy volt a lemorzsolódók aránya. A Pápai Tankerületi Központ igazgatója, Egyházi Andrea támogatta a kezdeményezést, így sok előkészítő munka után indulhatott el a képzés, ahol a lányok textiltermék-összeállító, a fiúk pedig asztalosipari szerelő részszakképesítést szerezhetnek.

A meghitt, családias hangulatú szalagavató ünnepség a végzősök táncával kezdődött. Az iskolától búcsúzó diákokat köszöntötte Egyházi Andrea, Csutiné Papp Orsolya és osztályfőnökük, Mátics Mónika is. A rendezvényen szavalattal működtek közre az intézmény diákjai, zenével és énekkel az iskola pedagógusai.

Egyházi Andreától megtudtuk, azért tartották fontosnak a szakiskolai képzés beindítását a Vajda Márta-iskolában, hogy az ide járó tanulók is szerezhessenek olyan részszakképesítést, amellyel a munka világában önállóan is tudnak boldogulni. Amikor Csutiné Papp Orsolya először felvetette az ötletet, még csupán egy nagy álomnak tűnt, de átgondolva a szakmai és infrastrukturális hátteret, igyekeztek mihamarabb bevezetni a szakiskolai képzést az iskola képzési palettájára és azóta is minden támogatást megadnak az iskolának. – A három éven át tartó munka gyümölcse most beérett, ez a mai nap minderre feltette a koronát. Külön öröm számomra mindaz, amit itt, a műsor keretein belül megmutattak a diákok. Nemcsak a műsor volt színes, de az, hogy eljutottak erre a pontra, az a tanulók, az iskola és a szülők közös munkájának eredménye. Ez a mai nap e nélkül a hármas összefogás nélkül nem jöhetett volna létre – hangsúlyozta a tankerület igazgatója.

A diákok a szalagavató után meghatottan ölelték át családtagjaikat, akik büszkeségtől könnyes szemekkel gratuláltak a fiataloknak.  

  

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: