Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Indulhat az első TOP+ projekt

Huszár Hajnal | 2023.07.25.

Megkezdődik  a 2021-2027-es európai uniós költségvetési ciklus első TOP+ pályázatának megvalósítása városunkban – adta hírül Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető. Az önkormányzat 80 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyert el a Pápa város fenntartható városfejlesztési stratégiáinak kidolgozása című projekt megvalósítására. Ebből a forrásból a következő évek fejlesztéseit megalapozó tanulmányokat készítik el a szakemberek.


-A nyílt közbeszerzési eljárást hat részfeladatra írtuk ki, az eljárás érvényes és eredményes volt – közölte az osztályvezető, hozzátéve, a beérkezett ajánlatok összértéke nem éri el a 60 millió forintot, így önkormányzati forrás biztosítására nem lesz szükség.
A hat részfeladat legfontosabb eleme, a már korábban elkészült Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) és a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia (FVS) felülvizsgálata és aktualizálása. Ezen túl a zöld infrastruktúra fejlesztésére, a vízgazdálkodásra és a vízi közművekre, a digitális átállásra, a mobilitásra és közlekedésre irányuló tervekre kell tanulmányokat készíteni, valamint egy fejlesztésekre vonatkozó üzleti terv is készül a most kezdődő projekten belül.


-A nyertes szakértői csoportoknak 180 napjuk van a tanulmányok elkészítésére, melyek aztán majd beépülnek az ITS-be és az FVS-be, melyek a középtávú városfejlesztés alapdokumentumai – magyarázta Rádi Róbert. A mai szerződéskötést követően tehát indulhat az első projekt megvalósítása.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: