Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kormányablak-ügyintézői képzés

Pintér-Papp Eszter | 2023.03.01.

A mai napon tartották a kormányablak-ügyintézői képzés VII. ütemének bizonyítványátadó rendezvényét a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal Lasztovicza-termében. A rendezvényen a közelmúltban sikeres vizsgát tett 21 tisztségviselő – köztük a pápai kormányablak több munkatársa – vehette át a képzettséget igazoló oklevelét.

Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja a rendezvényen elmondott köszöntőjében úgy fogalmazott, az állampolgárok igényei és elvárásai folyamatosan változnak és ezzel a kormányhivataloknak lépést kell tartani, biztosítani kell a lehető legkényelmesebb, ügyfélbarát szolgáltatásokat. Ugyanakkor a folyamatosan változó jogszabályi környezet megköveteli a munkatársaktól a tudásuk állandó bővítését. – Elsődleges cél, hogy a segítő ügyintézés jellemezze a területi közigazgatásban a fejlődés irányát és ennek szellemében működjön a hivatali ügyintézés. Ezen célok megvalósításához nélkülözhetetlen láncszem a korszerű tudással rendelkező, jól kvalifikált és motivált humánerőforrás megléte – hangsúlyozta a főispán, aki azt is elmondta, Veszprém Vármegye 10 járásában 14 kormányablakban és 2 kormányablak busszal állnak az állampolgárok rendelkezésére.

Az oklevelet szerzett kormányablak-ügyintézőket dr. Domokos Péter politikai tanácsadó, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárság ügyfélbarát fejlesztések koordinációjáért felelős munkatársa is köszöntötte, hangsúlyozva, hogy a közigazgatás az államszervezés és a működés teljes fundamentuma, melynek nagyon fontos része a kormányablak-rendszer. Jelenleg országszerte 314 helyen állnak az állampolgárok rendelkezésére, 6,7 millió ember lakik olyan településen, ahol van kormányablak, ahol pedig nincs, oda kormányablak buszok juttatják el a szolgáltatást.

A köszöntőket követően a frissen végzett kormányablak-ügyintézők átvették okleveleiket, majd a szakmai témákat sem nélkülöző kötetlen beszélgetéssel zárult a rendezvény.     

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: