Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

MeRSZ? Igen!

Horváth Andrea | 2023.08.23.

A Jókai Mór Városi Könyvtárban új, ingyenes szolgáltatással is várják a látogatókat. Az Akadémiai Kiadó jóvoltából ugyanis elérhető a könyvtár számítógépein a Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás (MERSZ) nevű adatbázis.

 

Az Akadémiai Kiadó online okoskönyvtára több száz magyar nyelvű kézikönyvet, szakkönyvet, felsőoktatási tankönyvet, jegyzetet tartalmaz teljes szöveggel, kereshető, jegyzetelhető, hivatkozható formában.

 

Jelenleg 973 dokumentum érhető el itt, de folyamatosan bővül az állomány. Polovitzerné Antal Mónika elmondta, hogy ez azért is fontos, mivel szakkönyvekből viszonylag kevesebb áll az olvasók rendelkezésére a könyvtárban.

 

A könyvtárban is változást hoz az ősz: lassan vége a vakációnak, így a Jókai Mór Városi Könyvtár is módosítja nyári nyitva tartását: szeptember 2-ától már ismét várják az olvasókat szombatonként is. Ennek kapcsán fontos annyit tudni, hogy ezeken a napokon 8-16 óráig tart nyitva az intézmény, mely számos érdekes olvasmánnyal, új könyvekkel, és most már interneten ingyenesen kutatható szakirodalommal is fogadja a könyvbarátokat.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: