Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megújult környezetben fogadják a Fáy ovisokat

Huszár Hajnal | 2023.07.31.

Véget ért a nyári takarítási szünet a Fáy András Lakótelepi Óvodában és ezzel együtt befejeződtek az óvodafestési munkálatok is. Az elmúlt hetekben a kivitelezők az óvoda csoportszobáit, mosdóit, öltözőit és a munkatársak által használt tereit is kifestették, vagyis mind 20 helyiség megújult.

Horváthné Végh Judit, a Pápai Városi Óvodák intézményvezetője felidézte, július 10-én indult a munka, a szakembereknek erős tempót kellett diktálniuk, hogy három hét alatt végezzenek a falak szükség szerinti javításával, glettelésével és festésével. A helyiségek itt is fehér színt kaptak, ezáltal még inkább tisztaságot sugároznak és tágítják a tereket, ugyanakkor a sok színes játékkal és bútorral harmonikus környezetet teremtenek a fehér falak.


A nyári takarítási szünet után a kisgyermekek ma már a megszépült oviba térhettek vissza, ők és az óvoda munkatársai is nagy tetszéssel fogadták a változást.


A Fáy ovi belső tereinek festése 11 millió forintba került – közölte érdeklődésünkre dr. Áldozó Tamás polgármester, aki az intézményvezetővel és a kivitelezővel együtt járta be az épületet. A városvezető emlékeztetett, év elején még nem látszott forrás ezekre a munkákra, de az önkormányzat költségvetési folyamatainak alakulása lehetővé tette, hogy ezeket a beavatkozásokat elvégezzék.
-Az önkormányzat kötelező feladatai között kitüntetett helyen van az óvodák fenntartása. Nagy a felelősségünk, hogy megfelelő körülményeket biztosítsunk a kisgyermekek ellátására, és ennek a felelősségnek meg kívánunk felelni – közölte.

Hozzátette, keresik a forrásokat a Nátuskerti Óvoda kifestésére és a Huszár Lakótelepi Óvodában is terveznek egy kisebb beruházást. Ezek még az idei évben elkészülhetnek. Mindezek mellett már a nagy intézményi rekonstrukcióra is készülnek a TOP+ projektek keretében.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: