Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
UTAZÁS

Mutatjuk a TOP magyar úticélokat

Szél Móni | 2023.07.28.

Átlagosan egy hetet nyaralunk és már megvannak a legkedveltebb célpontok.

"Utcahosszal megelőzött Horvátország minden más úti célt a magyarok körében a nyár eddig eltelt részében, az utasbiztosítási adatok alapján"

– kezdi az elemzést a travelo oldal. A dobogóra még Olaszország és Görögország fért fel.

 

Június 1. és július 19. között nézték az adatokat. A kiutazók körében annyira népszerű a délnyugati szomszédunk, hogy a második helyezett Olaszországba fele annyian (14 százalék), a harmadik helyezett Görögországba (9 százalék) pedig harmad annyian utaztak el, illetve fognak hamarosan elutazni, mint Horvátországba.

Ausztria kicsit hátrébb került

A téli-tavaszi kedvenc Ausztria  a negyedik helyre szorult, megelőzve Spanyolországot és Romániát. Az egzotikus célországok között van a karib-tengeri Curacao és Grenada, a kelet-afrikai Tanzánia és Seychelle-szigetek vagy az indiai-óceáni Maldív-szigetek, illetve Indonézia is.

Mennyi az annyi?

Egy hét. Legalábbis a statisztika szerint ez az átlagos nyaralási idő. A tavaszi 4-5 nap helyett most a legtöbben, minden ötödik utas 8 napot tölt el pihenéssel.

A megkötött biztosítási szerződések alapján a leghosszabb idejű szerződést egy három hónapos, városnézős utazásra igényelték az USA-ba, több mint 100 ezer forintért, egy személy részére.

Változatlanul sláger a tengerparti láblógatás

A nyaralók 61 százaléka erre esküszik. De folytassuk a népszerűségi listát. Törökország és Bulgária is kedvelt. A nyaralók fele autóval indult útnak, 37 százalék repülővel, 11 százalék busszal vagy vonattal, és 2 százalék motorkerékpárral. A magyarok tavaly tavasszal és nyáron, azaz a második és a harmadik negyedévben Ausztriába utaztak a legtöbbet. Az összes kint tartózkodási idő meghaladta az ötmillió napot.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: