Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nyílt nap az Acsádyban

Horváth Andrea | 2023.11.09.

Nyílt napot tartottak a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskolában. Az iskola partnervállalkozásai is részt vettek a rendezvényen, így is megmutatva a képzés sokszínűségét. 

A szakképző iskolában 3 éves képzésben vehetnek részt a szakmai oktatás e formáját választó fiatalok. Az első év végén a tanulók ágazati alapvizsgát tesznek, ami átjárhatóságot biztosít az ágazaton belül más szakmák, és akár a technikumi képzés felé. A technikumban 5 éves a képzés időtartama. Ebből az első 2 év az ágazati alapoktatás, amelyet a technikumban is alapvizsga zár.

Matting Mónika, igazgatói feladatokkal megbízott igazgatóhelyettes elmondta, szerveztek tájékoztatókat is, többek között a kisgyermek gondozó, nevelő, a sportedző-sportszervező, a turisztikai technikus képzés kapcsán, de mivel a villanyszerelő szakma is egyre népszerűbb, ehhez kapcsolódóan is tartottak egy előadást.

Az aulában és a szaktantermekben is jártak a vendégek, idén több mint kétszáz nyolcadikos vett részt az Acsády nyílt napján. Bepillantást nyertek többek között a festő, mázoló, tapétázó, a kereskedők, az asztalos, a vendéglátó szakmák rejtelmeibe, a hegesztő, az asztalos mesterségek titkaiba, a gépjármű mechatronikai szakemberek munkájába.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: