Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Egyházaink

S lőn világosság

Horváth Andrea | 2023.09.09.

Ma délután tartották a  Szent István vértanú-plébániához tartozó Kisboldogasszony templom búcsú ünnepét. A köznyelvben leginkább csak Ferences templomnak nevezett, mai formáját 1764-re elnyerő,  barokk stílusú római katolikus imahely megtelt az alkalomra. A szentmisét Udvardy György érsek celebrálta.

A szentmise keretében az érsek megáldotta a templom nemrégiben felújított világítási rendszerét. Mail József apát, plébános a Médiacentrum kérdésére elmondta, hogy az elektromos rendszert a hálózat kialakítása óta nem javították, korszerűsítették, ezért életveszélyes volt, az utóbbi időben inkább már csak gyertyafénynél tartották a szentmiséket. 

Most azonban fényárba borult a templom, hisz a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nél sikeresen pályáztak és elnyertek 15 millió forintot a világítás korszerűsítésére. A munkálatokat télen végezték el a szakemberek. Újak a vezetékek, energiatakarékos izzók kerültek a foglalatokba, reflektorok világítják meg az oltárt és a gyönyörű freskókat, igazából most látható teljes pompájában ez a barokk ékszerdoboz.

Mail József apát, plébános köszönetét fejezte ki dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek, aki támogatta a pályázat ügyét. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: