Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Sikeres a kadétképzés a Közgázban

Haraszti Gábor | 2023.02.16.

2021 júniusában együttműködési megállapodás született a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium, valamint az MH 47. Bázisrepülőtér között a Honvéd Kadét Programhoz való csatlakozásról. A közgázosok a honvéd kadét közismereti képzésben vesznek részt.

Pápán a Közgáz az első oktatási intézmény, amely befogadja a Honvédelmi Minisztérium által támogatott, középiskolások számára nyújtott nevelési programot. Ennek célja, hogy az iskolai tanórákat hatékonyan kombinálja a diákoknak értékes tapasztalatokat nyújtó, katonai jellegű elfoglaltságokkal. A programban való részvétel számos előnnyel jár – mesélte Somogyi Katalin, az iskola igazgatóhelyettese.

– A programban résztvevő diákok heti egy alkalommal honvédelmi alapismeretek órán vesznek részt, a tantárgyból érettségi vizsgát is tehetnek és akár a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytathatják tanulmányaikat. A Honvédelmi Sportszövetség számára összeállítottunk egy szakmai programot, amit a szövetség elfogadott. A pályázatunkban foglaltak értelmében a diákok négy különböző témájú foglalkozáson bővíthetik ismereteiket, ilyen az önvédelem, a lövészet, a térképtereptan és a menetgyakorlat. Nagyon köszönöm a közreműködő egyesületek, szervezetek együttműködését, külön ki szeretném emelni Magasy Zsolt ezredest, az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnokát, aki maximálisan támogatja a projektünket valamint a fenntartó Pápai Szakképzési Centrumot.

Mint kiderült, a tanórai elfoglaltságot tematikus kirándulások, versenyek, szabadidős programok egészítik ki. Ezek egyrészt az elméletben tanultak gyakorlását segítik, másrészt a diákok számos olyan programon vehetnek részt – sportlövészet, küzdősportok, hagyományőrzés, ejtőernyőzés –, amelyekre csak a honvéd kadétok járhatnak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: