Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Takács Szabolcs: A vadászat kulturális értékekkel bíró nemzeti és szellemi örökség, melyet a vadásztársadalomnak is ápolnia kell

Huszár Hajnal | 2023.11.05.

Fontosak az ilyen rendezvények, mert a közös gondolkodás mindig jövő bemutató, jó gondolatokkal, ötletekkel szolgál és megoldást ad a problémákra – fogalmazott Takács Szabolcs, az Országos Vadgazdálkodási Tanács elnöke, Veszprém vármegyei főispán a 9. Veszprém Vármegyei Vadászkamarai Trófeaszemle és Hubertlaki Emlékhely Megemlékezésen. A közös gondolkodás, a közösen elért eredmények közösséget formálnak és összetartó erőt adnak minden területen, így a vadgazdálkodásban is – tette hozzá.


A vadgazdálkodási tanács elnöke szerint, a vadászat nem csupán egy ősi hagyomány.
-A vadászat olyan kulturális értékekkel bíró nemzeti és szellemi örökség, melyet a vadásztársadalomnak is ápolnia és védenie kell – hangsúlyozta.
Kiemelte, büszke arra, hogy a Veszprém Vármegyei Vadászkamara ezt a hagyományt ápolja és a közösség összetartó erejére figyelemmel szervezi meg rendezvényeit, de még ennél többet is tesz.
-A vadászkamara a szakmaiságot szem előtt tartva arra ösztönzi a vadászatra jogosultakat, hogy felelős vadgazdálkodást és példamutató vadásztatást végezzenek.

Takács Szabolcs elismeréssel szólt Pap Gyula kamarai elnök tevékenységéről, akinek évek óta tartó példaértékű munkája megalapozta, hogy konszenzuson alapuló együttműködés legyen a vármegye vadásztársadalma és vadásztársaságai között. Arról is szólt, hogy a vadászat társadalmi elfogadásának erősítése minden vadász feladata.

A kormányhivatal vezetőjeként elmondta, az idei évben 1000 gímbika trófeát bíráltak el, közülük 26 darab 10 kilogramm feletti volt és 40 darab érmes trófeát bíráltak el. Ennek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy szükség van az állomány apasztására. Az őzbak szezonra visszatekintve arról adott tájékoztatást, hogy 9 darab 500 gramm feletti bak került terítékre. A dámszarvas vadászatáról közölte, 100 darabnál is több trófeát bíráltak el, a legnagyobbat a Bakonyerdő Zrt. területén ejtették el, a dámtrófeák mennyisége és mérete  egyébként évről évre javuló képet mutat. A muflon kos trófeákból 61 darabot mutattak be a hatóságnak, a legnagyobb mufloncsiga a Verga Zrt-é volt.

 
A főispán beszédében köszönetet mondott a fegyelmezett vadgazdálkodásért és vadászati tevékenységért mind a hivatásos, mind a sportvadászoknak és a vezetői tevékenységet ellátóknak.

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.11.29.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: