Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Támogatják a pedagógusok továbbképzését

Horváth Andrea | 2023.03.08.

Ülésezett ma délután a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. Döntöttek a költségvetés módosításáról, valamint egyeztették a német szépkiejtési verseny szervezésének részleteit is.

Pillerné Fódi Ilona elnök elmondta, hogy a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából, a Petőfi Sándor Gimnáziumból és a Nátuskerti Tagóvodából is jelentkeztek pedagógusok egy hamarosan induló német nemzetiségi táncoktató továbbképzésre. A PNNÖ támogatja a képzésen való részvételt, fejenként 80 ezer forinttal. Ehhez szükség volt a költségvetés módosítására, melyet egyhangúlag megszavaztak.

Bakos Adél elnökhelyettes a német szépkiejtési verseny szervezésének felelőse. A hagyományos megmérettetésre idén is várják az általános és középiskolásokat is. Ezúttal is két forduló lesz, először a résztvevők felolvassák a hozott szövegüket, de a helyszínen kapnak egy ismeretlen szöveget is. A versenyt korosztályos bontásban tartják, valamint meghirdetik a nyelvjárás kategóriát is. A verseny május 2-án lesz a Munkácsyban, a jelentkezési határidő április 24.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: