Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Többszáz pályamunka a vízmű rajzpályázatán

Huszár Hajnal | 2023.03.28.

Ivóvízfogyasztás és vizeink védelme – e két témában hirdetett pályázatot a Víz világnapja alkalmából a Pápai Vízmű Zrt. Az óvodásoktól rajzokat vártak, az általános iskolások emellett digitális rajzokat és fotókat is készíthettek. A középiskolások pályázatának témája az ivóvízfogyasztás ösztönzése és az édesvizeink, környezetünk védelme volt, erre a kiírásra a rajzok, digitális rajzok, fotók mellett kisfilmekkel is nevezhettek a fiatalok.

A felhívásra több száz alkotás érkezett, a pápai, Pápa környéki intézmények diákjain túl az ország más településeiről is küldtek be alkotásokat, így például Nyíregyházáról és Gyömrőről is. A pályamunkák elbírálását követően tegnap délután tartotta meg a vízmű a díjkiosztót, a legjobb munkákból egy tárlatot is készítettek. Vörös Dániel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója arról szólt az eredményhirdetésen, nagyon fontosnak tartják, hogy a vizeink védelmének szükségességét már egészen fiatal korban megtanítsák a gyermekeknek, s ez ne csak a tengerek védelméről, hanem édesvizeink, ivóvizünk védelméről is szóljon. A vezérigazgató szerint a fiatal korosztálynak sok információja van a környezetvédelemről, de a környezettudatos ivóvízfogyasztásra nevelésben van még mit tenni. A cégvezető köszönetet mondott a felkészítő pedagógusoknak és gratulált a gyermekek alkotásaihoz.

Az óvodás korosztálynak meghirdetett pályázat csoportos versenyében a Szent Anna Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda Egyházaskeszői Telephelyének Katica csoportja érte el az leső helyezést. A kicsik óvónénije, Amberg Anita elmondta, a környezettudatos nevelés nagyon fontos az intézményükben, sokat vannak a gyermekekkel a természetben és tanulnak a környezet védelméről. A pályázatra készülés során megbeszélték, mit ábrázoljon a rajzuk a vizek védelméről, majd az óvónénik elkészítették a kép vázlatát, amit aztán a kicsik kiegészítettek és kiszíneztek. 

Az általános iskola felső tagozatos korcsoportjában László Réka, a Munkácsy Iskola hetedikes tanulójának alkotását ítélték a legjobbnak. A diáklány nagyon szeret rajzolni, több pályázaton is sikerrel vett részt. Most egy szénceruza rajzot készített, melyen egy pohár vizet ábrázolt, igényes kidolgozással. Réka szerint nagyon fontos, hogy vigyázzunk az ivóvízre, hiszen az nélkülözhetetlen az élethez. Mint mondta, ő maga is odafigyel, nem pazarolja a vizet és nem szemetel.

A Pápai Vízmű Zrt. Víz világnapi programjai között a rajzpályázaton túl iskolai előadások, víztorony látogatás és a tapolcafői vízbázis megtekintése szerepelt, az elmúlt hetekben több óvodás és iskolás csoport vett részt ezeken.  

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: