Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Válogatott futók edzőtáboroztak Pápán

Haraszti Gábor | 2023.08.07.

A Pápai Sport Nonprofit Kft. és a Magyar Atlétikai Szövetség együttműködési sorozatának keretében két héten keresztül a Pápai Sport Centrumban készültek az augusztus 19-én kezdődő atlétikai világbajnokságra a magyar atlétikai válogatott futó kiválóságai.

Többszörös magyar bajnokok, magyar csúcstartók, azaz az ország leggyorsabb sportolói naponta két alkalommal gyakoroltak azért, hogy a 4×100-as és 4×400-as férfi és női váltó minél jobban szerepeljen a világ harmadik legnagyobb sporteseményén. Karlik Pál szövetségi edző elmondta, a mix-váltó tagjaival kiegészülve ideális környezetben készülhettek a futók, minden adott volt ahhoz, hogy minőségi edzésmunkát tudjanak végezni.

– Mindenki nagyon keményen dolgozott, a rövid váltóknál az utolsó simításokat végeztük, úgy érzem, mindenki jó formában lesz és meg lehet dönteni az országos csúcsokat – bizakodott a tréner.

Molnár Attila májusban szenzációs, új országos csúcsot jelentő 44.98 másodperces eredménnyel megnyerte a ciprusi nemzetközi atlétikai versenyt, ezzel rögtön kvalifikálta magát a budapesti világbajnokságra.

– Eredmények szempontjából az év egyik legjobb edzőtábora volt a pápai – mesélte a 21 éves sprinter. – A célom az, hogy a világbajnokságon az országos csúcsot megdöntsem, igyekszem a legjobb formámat hozni. Az, hogy Budapesten lesz a verseny, még plusz löketet ad, biztos vagyok benne, hogy a hangulat frenetikus lesz.

A 2023-as budapesti atlétikai vb augusztus 19-én kezdődik.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: