Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Városi küldöttség utazik Ukrajnába

Huszár Hajnal | 2023.09.05.

Mint arról korábban hírt adtunk, három magyar település vesz részt A bizalom hídjai elnevezésű, az Európai Önkormányzatok és Régiók Tanácsa (CEMR) által indított projektben azzal a céllal, hogy közreműködést vállaljon a háború sújtotta Ukrajna újjáépítésében. Pápa ukrán partnervárosa a Szumi régióban található Lebedyn település, mely súlyos károkat szenvedett a háborúban. (Ukrajna hat kiemelt régiójából ez volt az első, melyet megszállás alá vontak az orosz csapatok a háború kitörésekor.)

A partnerség lényege, hogy a CEMR az európai városokon keresztül nyújtson segítséget az ukrajnai településeknek. A kapcsolatépítés idén áprilisban kezdődött, akkor az ukrajnai város és a régió delegációja érkezett hozzánk.

A közelmúltban megérkezett a meghívó a pápai önkormányzathoz a látogatás viszonzására, a pápai városvezetés invitálták Ukrajnába. Az utazás célja Lebedyn bemutatása és a partnerségi szerződés megkötése.
Dr. Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, a delegáció a tervek szerint szeptember második felében látogat a háborús térségbe, útjukat Kijevig vonattal teszik meg, onnan a házigazdák viszik őket Lebedynbe.

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: