Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Véget ért az altiszti tanfolyam

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.18.

Ünnepélyes oklevélátadóval ért véget az „Acélkocka” altiszti képzési rendszer keretében megtartott tizenkét hetes tanfolyam Pápán, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtéren.

A Honvédelem.hu híradása szerint 2022. november 14-én a légierő haderőnem alakulataitól vonultak be a már bizonyos szintű tapasztalattal rendelkező legénységi és altiszti állományú katonák a pápai katonai repülőtérre és kezdték meg altiszti képzésüket. A tanfolyam célja az volt, hogy felkészítsék a résztvevőket az altiszti beosztás ellátására, átadva minden szükséges ismeretet, mellyel egy rajparancsnoknak rendelkeznie kell. A tanfolyam során válogatott, tapasztalt kiképzők oktatták a hallgatókat.

A képzésen résztvevők széleskörű katonai ismeretekkel gazdagodtak, többek között az altiszti kompetenciák, a tereptan, a lőkiképzés, a harcbiztosítás, a harcászat és a fizikai felkészítés terén. A katonáknak legtöbbször csapatban kellett dolgozniuk és eredményes munkát felmutatniuk. A csoportos és vezetői ismeretek mellett a kiképzők intenzíven fókuszáltak az egyéni képességek fejlesztésére is.

A sikeres vizsgákat követően a végzettséget igazoló dokumentumokat Szilágyi László ezredes, az MH Altiszti Akadémia törzsfőnöke, Gadó Imre alezredes, az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese, Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa és az érintett szervezetek vezénylőzászlósai adták át.

Fotó: Honvédelem.hu

     

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: