Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Egyházaink

„A rád bízott drága kincset őrizd meg…”

Horváth Andrea | 2023.07.22.

Hálaadó istentisztelettel ért véget a Dunántúli Református Egyházkerület három hetes kántorképző tanfolyama. Az istentiszteleten Márkus Mihály esperes hirdetett igét.

A kántorképző tulajdonképp egy bentlakásos tábor volt, a résztvevők áhítattal indították a napot. Egy nap legalább öt-hat órájuk volt, tanultak zeneelméletet, karvezetést, gyülekezeti éneket és hangszeres zenélést. Emellett a fennmaradó időben gyakoroltak. Aki kiemelkedően teljesített, vezényelhetett a tanfolyam záróalkalmán, a köztes vasárnapok istentiszteletein, vagy a kiszállásokon. Idén a képzésnek 25 résztvevője volt.

Parola Csaba vezette az idei kurzust is, mint mondta remek, jó hangulatú, de nagyon feszített tempójú három hét van a diákok és a tanárok mögött. Hárman tettek kántori részvizsgát, kiváló eredménnyel. 

Tikász Emma elmondta, hogy nagyon intenzív volt a kurzus, de sokat tanult, ennek is köszönhető, hogy karvezetésből és énektanításból is sikeres vizsgát tett. Németh Ábel ötödéves teológushallgató hálás, hogy sikerrel vette az akadályokat, az énektanítás, a gyülekezeti ének és karvezetés vizsgája is sikerült. Neki már csak a hangszeres vizsgája hiányzik a kántori oklevélhez. Barabás Bálint énektanításból adott számot tudásáról és hangszeres vizsgát tett. Van már rutinja, hisz Szigetvár környékén és Pécsen is szolgál kántorként.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: