Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Értékelő értekezlet a bázisrepülőtéren

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.25.

Értékelő és feladatszabó értekezletet tartottak Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtéren.

A Honvédelem.hu beszámolója szerint az értekezleten Magasy Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka hangsúlyozta, nehéz, feladatokkal és sok kihívással teli év áll a bázis katonái mögött. Kilenc alkalommal vettek részt a tábori kihelyezési hét foglalkozásain, de képviselték magukat a Honvéd Kadét Programban is, amely évről-évre egyre népszerűbb a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében.

Az ezredes kiemelte, a repülőtér nagy átalakuláson ment keresztül az utóbbi időszakban, az úthálózat jelentős részét felújították. Ezt a munkát 2023-ban is folytatják, emellett engedélyt és anyagi támogatást kaptak a bázis területén álló romos, évek óta kihasználatlanul álló épületek elbontására. A legnagyobb fejlesztést a nyolcezer négyzetméteres, betonozott alakulótér megépítése és átadása jelentette, ami egyedülálló módon kivilágított, és egyben kültéri, fedetlen tárolóként is szolgál.

A feladatszabás során elhangzott, a kiemelt feladatok közé tartozik a H225M helikopterek kiszolgáló állományának felkészítése, valamint a magyar-amerikai együttműködés segítése is.

Fotó: Honvédelem.hu


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2023.03.27.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2003, 2006, 2013

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: