Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Így szabadulhat meg a feleslegessé vált holmiktól

Huszár Hajnal | 2023.04.03.

Április elsejével megkezdődött a Közszolg Nonprofit Kft. házhoz menő lomhulladék gyűjtési programja. Elsőként, ebben a hónapban a tókertiek élhetnek az ingyenes és kényelmes lehetőséggel, szeptember végéig pedig minden hónapban más-más gyűjtőkörzetben tartják meg a lomtalanítást.

A szolgáltatás igénybevételére azok az ingatlanhasználók jogosultak, akiknek van érvényes közszolgáltatási szerződése és nincs díjhátraléka, ezt a szolgáltató munkatársai ellenőrzik – magyarázta Bordás Ferenc, a Közszolg ügyvezetője. Az ingatlanhasználók a 89/314-900-as telefonszámon igényelhetik a lomtalanítást személyes adataik megadásával és időpont egyeztetéssel. A szolgáltatást jellemzően a keddi és csütörtöki napokon biztosítja a cég. Az előre egyeztetett időpontra az igénylőnek az ingatlanán kell összeraknia a leadandó lomot és a Közszolg munkatársai onnan hordják bele a konténerbe, aztán pedig a Szabó Dezső utcai hulladékudvarba szállítják. Ingatlanonként 1 köbméter lomot vesz át a szolgáltató, az ezen felüli mennyiséget a lakosok beszállíthatják a hulladékudvarba díjfizetés ellenében.

-A közterületre tilos kirakni a lomhulladékot – figyelmeztetett az ügyvezető.

Fontos tudni, hogy a lomtalanítás keretében olyan, a háztartásokban keletkező nagydarabos hulladékot szállítanak el, ami nem fér a hulladékgyűjtő edénybe. Leginkább kimustrált bútoroktól, ruha és textilféléktől, berendezési tárgyaktól szabadulnak meg így a lakosok. A lomhulladék gyűjtés során nem veszik át az elektronikai hulladékot, a gumiabroncsot, a veszélyes hulladékot, a zöldhulladékot, az ipari tevékenységből származó hulladékot és az építési-bontási hulladékot.   

A házhoz menő lomhulladék gyűjtési programban a múlt évben 231 ingatlanhasználó vett részt, tőlük összesen 25 tonna nagydarabos hulladékot szállított el a szolgáltató.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: