Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Őszi csodavilág a Nátuskerti óvodában

Pintér-Papp Eszter | 2023.10.13.

Őszi díszbe öltözött csütörtökön délutánra a Pápai Városi Óvodák Nátuskerti tagóvodájának udvara. Az oviban, ahol német nemzetiségi csoport is működik, a nemzetiségi hagyományokhoz hűen terményünnepet tartottak. A hagyomány lényege, hogy az emberek a betakarítás és az őszi munkálatok után hálát adnak terményekért.

Geszti Dóra, a tagóvoda vezetője a Médiacentrumnak elmondta, ezt a szép hagyományt megismerve döntöttek úgy az óvoda dolgozói és a gyerekek, hogy az idei évben nem a Márton nap köré szerveznek projektet, hanem a terményünnep lesz az, amit az őszi programok középpontjába helyeznek.

Az ovisok korábban ellátogathattak egy szőlészetbe, ahol szüretelhettek, kóstolhattak mustot és a pincét is megnézhették. A tagóvodában az elmúlt két hétben megismerték az őszi gyümölcsöket, zöldségeket, különféle terméseket. A gyermekek a témához kapcsolódó verseket, dalokat tanultak, barkácsoltak, kézműveskedtek és a meséket is e témából válogatták az óvónénik. A projekt során volt lovaskocsikázás és tökfaragó verseny is.

A programsorozat csúcspontja a csütörtöki családi délután volt, mely az Adászteveli Kulturális Egyesület Bí-Borvirág Néptánccsoportjának bemutatójával kezdődött. A szervezők ezután az udvar minden pontján játékos feladatokkal várták a családokat. Volt kukoricamorzsolás, burgonyaszedés és kukoricamerő sorverseny is, de nagy sikere volt a talicskás ügyességi feladatnak és a terményválogatásnak is.

Pihenni az őszi fotósarokban lehetett, akik megéheztek, megszomjaztak, a fogadóban kaphattak zöldségeket, gyümölcssalátát, pattogatott kukoricát és teát is.

A délutánt Belényesi Barnabás manóvilágos, őszi dalokkal fűszerezett műsora zárta.

     


 • Friss hírünk
  Videó
  PÁPA - KÖZÉLET

  Élő közvetítés

  Élő közvetítés Pápa Város...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: