Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Semmelweis-napi köszöntő a kórházban

Babos Petra | 2022.06.30.

Semmelweis-nap alkalmából hívták ünnepi köszöntőre ma délután a kórház dolgozóit, hogy köszönetet mondjanak áldozatos munkájukért. A Gróf Esterházy Kórházban tartott ünnepség elején dr. Havrilla Gyula főigazgató köszöntötte a megjelenteket, s elmondta, a Semmelweis-nap fontos az egészségügyben dolgozók életében.

– Ez a nap a mi életünkben nagy jelentőséggel bír. Olyan orvos neve fémjelzi ezt a napot, akinek munkásságát élete során nem ismerték el. Ám mára már jól ismerik őt, hiszen nemzetközi híre van a világban – emelte ki a főigazgató.

Dr. Patyi Andrea, a Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezető főorvosa ünnepi beszédében Semmelweis elméletének fontosságát emelte ki.

– Eddig ismeretlen kórokozó jelent meg 2,5 éve, olyan, amelyik gyorsan egy járvány kialakulását idézte elő, majd egészen világjárvánnyá nőtte ki magát. Ebben az időszakban egy nekünk szokatlan megbetegedést kellett megismernünk és kezelnünk. Ez nagyon küzdelmes időszak volt, sok nehézséget kellett megoldani. Ebben benne volt mindenki munkája, nemcsak a COVID-osztályokon dolgozóké, hanem a háttérben dolgozóké is, akár az oltópontokon, akár a szakrendeléseken dolgoztak vagy a műszaki és takarítószemélyzet tagjaként vették ki részüket a munkából – emelte ki a főorvosnő.

Az ünnepségen dr. Oláh László sebész-aneszteziológus főorvosi, dr. Seres Réka gyermekgyógyász szakorvos adjunktusi kinevezést vehetett át. Emellett köszöntötték a főigazgatói dicséretben részesülőket s a jubiláló dolgozókat is.

Semmelweis-nap alkalmából dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is szólt az egészségügyben dolgozókhoz, köszönetét fejezte ki áldozatos munkájukért, valamint gratulált a kitüntetetteknek és az előléptetetteknek.

Az önkormányzat nevében Unger Tamás alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket.

– A gyógyító szakma számunkra itt, Pápán az úgynevezett szent szakmák közé tartozik. Szeretném átadni a teljes képviselő-testület nevében az üdvözletüket, s megköszönni azt a hihetetlenül nagy erőfeszítést, amit megtapasztalhattunk önöktől az elmúlt években – hangsúlyozta az alpolgármester.

A rendezvényen szavalattal dr. Dancs Ferenc címzetes főorvos, Bálintné Sági Judit főnővér és Marton Piroska ápolási igazgatóhelyettes működött közre.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: