Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Egyházaink

15 éve szolgál Pápán Polgárdi Sándor

Horváth Andrea | 2023.09.26.

A vasárnapi istentiszteleten köszöntötték az evangélikus hívek Polgárdi Sándor esperest a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye, valamint a pápai egyházközség vezetőjeként gyakorolt 15 éves szolgálata alkalmából. 

Sári Judit egyházmegyei felügyelő asszony, Kovács Endre Zoltánné, a Bora Katalin Asszonykör vezetője, Antalné Ihász Mária, a gyülekezeti kórus vezetője és  Venczel Csaba egyházközségi felügyelő is köszöntötte az esperest, majd az énekkar ez alkalomra összeállított műsorral kedveskedett Polgárdi Sándornak.  

– Polgárdi Sándor esperes úr hivatástudata áthatja jelenlegi és korábbi gyülekezetében, valamint az egyházmegyében végzett tevékenységét. Magánéletével és egyházi szolgálatával egyaránt hitelesen hirdeti Isten igéjét. Az általa megálmodott pápai Lutheránus sziget évről-évre gyarapszik: folyamatosan bővül az iskola, óvoda, gazdag lelki élet tölti be a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kört, a Bora Katalin Asszonykört és gyülekezeti kórusunk alkalmait, a szeretetvendégségeket, a konfirmandusok felkészítő foglalkozásait, hangsúlyozta Venczel Csaba.

 

– Kiegyensúlyozott személyiségével, partneri kapcsolatra, párbeszédre nyitott tárgyalókészségével, – ahogy ő fogalmaz gyakorta: a látható és a láthatatlan egyház, szűkebb értelemben az egyházmegye és gyülekezete érdekeinek céltudatos, kitartó és következetes képviseletével, a hívei számára a nehéz percekben is megnyugvást, bizakodást sugárzó szavaival, igei útmutatásával kiérdemelte sokak bizalmát, elismerését. Méltán mondunk köszönetet 15 éves szolgálatáért és kívánunk számára további hitbéli buzgósággal átitatott életútjához sok erőt, jó egészséget, boldog és tartalmas életet szerető családja és hívei körében, Isten dicsőségére – tette hozzá a gyülekezeti felügyelő.

Fotó: Venczel Csaba

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: