Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Egyházaink

30 éve működik Pápán a KALÁSZ

Horváth Andrea | 2023.09.23.

A KALÁSZ – azaz a Katolikus Asszonyok – Lányok Szövetsége 1936-ban alakult meg, de működését 1946-ban betiltották, 1990-ben alakult újjá. Pápán 1993 szeptemberében alakult meg a helyi csoport.

A jubiláló közösség a Szent József kápolnában ünnepelt, a szentmisén Salgó Ferenc plébániai kormányzó és Szabó Zoltán atya szolgált. Mészáros Szilvia, a pápai KALÁSZ csoportvezetője elmondta, hogy a katolikus női lelkiségi mozgalomban az asszonyok tapasztalataira támaszkodva tanulnak a fiatalok. 28 tagú a közösség, s a jubileumi alkalmon heten csatlakoztak fogadalomtétellel a csoporthoz.

Minden hónap első hétfőjén tartják alkalmaikat a Szent Anna Plébánián, kézműves foglalkozásokat, az egészségügyhöz és gasztronómiához köthető előadásokat szerveznek, egyházi programokon vesznek részt. S természetesen a plébánia lelki életében is szerepet vállanak.

A jubileumi szentmisén részt vett  Fekésházy Kinga, a KALÁSZ országos elnöke is. MInt mondta, 24 csoport van az országban, de a pápaiak élenjárók, létszámban, aktivitásban is, nagyon kedves, szeretetteli közösségként működnek.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: