Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

A türrösök az elsők

Horváth Andrea | 2023.10.27.

A 2023-24-es tanévben Pápán a Türr István Gimnázium és Kollégium végzősei kapták meg elsőként az utolsó középiskolás évet jelképező szalagot. A három végzős osztály a Városi Sportcsarnokban tartotta az ünnepséget.

Németh Zsolt intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Király Eszter, 12.A osztályos tanuló mondta el Pilinszky János Aranykori töredék című versét. Ezt követően a 12.A osztály keringőzött, majd az osztály együtt töltött éveit, kalandjait követhették a szülők, rokonok és barátok a kivetítőn.

A 12.G vidám tánca után következett a 12.F, Antal Vivien énekelt s a kivetítőn megjelent az Arany János Tehetséggondozó Program végzőseinek ötletes fotóösszeállítása, egy szerkesztett műsorban. A szalagtűzés előtt Farkas Károly adta elő Billie Eilish egyik dalát, majd felvonult a három végzős osztály.

Hegyiné Panyi Erzsébet a 12.A, Dabóczyné Lenkefi Éva a 12.F és Zsuponicsné Bátyay Erzsébet a 12.G osztályfőnöke, mindegyikük kedves szavakkal elevenítette fel az együtt töltött éveket, s hát persze van még majdnem egy tanév, a kalandok folytatódnak. De mégis, a szalagtűzésnél a mosolyokba vegyült már némi meghatottság…

Aztán a végzősök tűzték fel a szalagot osztályfőnökeiknek, Németh Zsolt igazgatónak, Grőber Attila AJTP-s programfelelősnek, Takácsné Molnár Mariann kollégiumvezetőnek és Varga Ernőnek, aki a 12.F nevelőtanára. A tanárok Jobbágy Károly Az elhagyott repülőtér című versével búcsúztak a diákoktól.

A 12.A osztály zenekarának műsorát követően a 12.G fotói idézték fel a hét év eseményeit, Bödő Csenge és Sarlós Amina 12.F-es tanulók mondták el Weöres Sándor Tíz lépcső című versét. A 12.F keringője után a 12.A-s Molnár Ignác orgonált, végül a 12.G szalagavató keringője zárta a műsort. Az ünnepre a koronát természetesen a szülők és végzősök közös tánca tette fel.


 • Friss hírünk
  ZENE

  Jade Thirlwall és álmai angyala

  Két évvel ezelőtt jelentett szünetet a Little Mix. Azt követően az...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: