Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Anne L. Green a könyvtárban

Babos Petra | 2023.11.15.

Líbor Erzsébet írói álnevén Anne L. Green volt a Jókai Mór Városi Könyvtár vendége tegnap délután. Az írónő romantikus stílusban ír, egy kis akcióval, krimivel és erotikával fűszerezve. 2015 óta ír könyveket, a tegnapi napon jelent meg a 26. kötete. 


-Én a krimi-thriller kategóriát és a történelmi regényeket szeretem olvasni. Ritkán olvasok a saját zsáneremben. Talán azért alakult ez így, mert amikor elkezdtem írni, a hormonok dúltak bennem, hiszen pont akkor született meg a kislányom. És hogy miért kezdtem el írni? 10 évig dolgoztam különböző cégeknél követeléskezelőként, azaz behajtóként, ami kitöltötte a mindennapjaimat, de amikor megszületett a lányom kicsit „kiüresedett” mellettem minden, nem unalmassá vált az életem,. hiszen a gyermek mellett sosem az az élet, de akkor hiányzott, hogy nem járatom annyit az agytekervényeimet. Habár sokat olvastam és az egyik könyvnél úgy éreztem, hogy megpróbálok írni egy könyvet, kipróbálom mennyire nehéz is ez – mesélte az írónő, akitől megtudtuk, nagymamája szerettette meg vele az olvasást és a könyveket, hiszen minden nyáron végignézték az Anne a Zöld Oromból című sorozatot és innen ered írói neve, az Anne Green, a L betű pedig a Líbor névből származik. 


-Szinte mindegyik könyvem kapcsolódik egymáshoz, két főszereplőm van és mellettük rengeteg mellékszereplő. A mellékszereplők közül, ha van olyan, akit nagyon megszeretnek az olvasók, vagy én magam nem tudok elszakadnak egytől, akkor átteszem főszerepbe és megírom az ő történetét. Majd amikor megunom, akkor az új könyvben mások lesznek a karakterek – hangsúlyozta Anne L. Green. 
– Azoknak ajánlom elsősorban a könyveimet, akik szeretnek elrugaszkodni a szürke hétköznapok realitásától. A könyvek nemcsak romantikusak, hanem vannak olyan műveim is, amelyek olyan a témája, amely a mindennapok problémáival küzdőknek is segítség lehet, ilyen például családon belüli erőszak, a pánikbetegség. Mindig van a történetben olyan is, amivel tudok segíteni az olvasóknak, mert vagy én már keresztülestem rajta, vagy a környezetemben valaki más, és akkor talán ők is tudnak mihez nyúlni – zárta gondolatait az írónő.

A rendezvény dedikálással ért véget. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: