Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Felújítják a Kisfaludy utcai hidat

Huszár Hajnal | 2023.11.08.

Szerkezetépítő mérnöki felmérés és felújítási javaslat alapján kezdődött meg a közelmúltban  a Bakony-ér híd rekonstrukciója a Kisfaludy utcában. A páros oldali gyalogoshíd járófelülete az elmúlt évtizedekben olyannyira leromlott állapotba került, hogy mostanra balesetveszélyessé vált, így a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. lezárta a forgalom elől, a városfejlesztési osztály pedig megterveztette a jókarba helyezési és felújítási munkálatokat. A kivitelezői versenyeztetés után megindult az építkezés, mely jelenleg a bontási feladatoknál tart – tudtuk meg Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezetőtől.


A mérnöki felmérés alapján az eredeti tartó acélgerendák alépítményei megmaradnak, de a I gerendákat újrafestik, a hídtámaszok pedig felületi javítást kapnak a lelazult részek elbontásával, cseréjével. Az acélgerendákon nyugvó járófelületet teljesen újjáépítik, a korlátrendszert felújítják, hiányzó részeit pótolják és lefestik. Rendezik az elő és utómedret is,  a hídfőnél pedig kőburkolatot építenek.

A kivitelezők ezekben a napokban a hídtámaszok cserére szoruló részének elbontását végzik, ezt követően lefestik az acélgerendákat, majd megépítik a zsalukat az új járófelület elkészítéséhez, a vasbeton pályalemez megkötése után pedig visszahelyezik a felújított korlátokat.

A beruházás közel 5,5 millió forintba kerül, a kivitelezőknek december közepére kell elkészülniük a felújítással. A munkálatok idején a gyalogosközlekedés a páratlan oldali hídon biztosított. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: