Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Fókuszban a belváros közbiztonsága

Huszár Hajnal | 2023.10.20.

A belváros köztisztasága és közbiztonsága – ezt a napirendet tárgyalta a város Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Tanácsadó Testülete ma délutáni tanácskozásán. A nyilvános ülésre meghívták a közelmúltban napvilágot látott Petíció Pápa városának közbiztonságáért és köztisztaságáért című kezdeményezés elindítóit is.


A munkaértekezleten a petíció kezdeményezői néhány konkrét esettel vázolták fel a belvárosban kifogásolt körülményeket, mely meglátásuk szerint tarthatatlan, ugyanakkor elismerték, hogy a visszatérő rendőri jelenlétnek köszönhetően az elmúlt időszakban jelentősen javult a helyzet. A tanács tagjai mind a polgármesteri hivatal részéről, mind a rendőrség részéről rávilágítottak arra, hogy az intézkedések  megtételéhez, a hatékony beavatkozáshoz szükségesek az állampolgárok hivatalos bejelentései, melyekre érdemben lehet reagálni, a közösségi média azonban nem ilyen felület. A tanács tagjai tájékoztatást adtak arról is, hogy milyen típusú zavaró magatartásokkal, melyik szervezetet kell felkeresni, milyen ügyben melyik szerv az illetékes és konkrét esetek kapcsán milyen segítséget nyújthatnak. Tisztázták azt is, hogy az önkormányzatnak milyen ügyekben van hatásköre, valamint, hogy a közterületekhez és a magántulajdonú ingatlanokhoz kapcsolódó zavaró magatartások külön kezelendők.


Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy a petíció erősen túlzó megfogalmazásokat tartalmaz, rasszizmusba hajló felhangot sugároz és indokolatlanul hergeli a város polgárait. 
A tanácsadó testület megtárgyalta a petíciót és arra kérte a kezdeményezőit, hogy konkrét ügyekkel, esetekben, konkrét hivatalokat keressenek meg, a problémák megoldására.


 


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.12.01.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: