Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ki mit talál, övé? – Nem egészen!

Pintér-Papp Eszter | 2023.07.18.

A közösségi médiában bukkant fel az a bejegyzés, amiben egy pápai bankjegykiadó automatánál talált telefon tulajdonosát keresi a megtaláló. A bejegyzés szerint öt nap után kidobni szándékozik a telefont, amennyiben nem jelentkeznek érte. A posztban az is látható, hogy a tulajdonos édesanyja folyamatosan próbál kapcsolatba lépni a telefonon keresztül a megtalálóval. A bejegyzés több sebből vérzik, erősen átverésnek tűnik, de a kommenteket látva nem árt áttekinteni, mi a teendő, ha találunk valamit.

A Veszprém vármegyei rendőrség egy korábbi közösségimédia-bejegyzésében írt arról, hogy a megtalálók sokszor nem tudják, hogy a talált dolog le nem adása törvénysértő! Az eset lehet jogtalan elsajátítás, de lehet lopás is. Épp ezért a rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy aki megtartja a talált idegen dolgot, szabálysértést, vagy bűncselekményt is elkövethet.

Ezért fontos tudni, hogy ha elvesztett tárgyat talál, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy tulajdonosát felkutassa, vagy ha ez nem lehetséges, adja át a találás helye szerint illetékes jegyzőnek 8 napon belül.

Tárgyaink elvesztése, illetéktelen kezekbe kerülése egyéb bűncselekményhez is vezethet: ha elhagyott tárcánkban tartottuk igazolványainkat, címünket, kulcsainkat, a rossz szándékú megtaláló akár a lakásunkba is behatolhat, míg távol vagyunk. Ha bankkártyánkat is a tárcában tartottuk – főleg, ha mellette még PIN kódunk is fel volt jegyezve, azonnal lépjünk kapcsolatba bankunkkal, intézkedjünk a kártya letiltására!

Fotó: Pixabay (illusztráció)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: