Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - GAZDASÁG

Nem bízzák a véletlenre: egyre többen kötnek utasbiztosítást

Szentgáthi Csaba | 2023.02.01.

Több mint 21 ezer utasbiztosítást kötöttek az utazás előtt állók tavaly december elejétől idén január közepéig, ami 85 százalékos emelkedést jelent éves összevetésben.

Mindezt a Netrisk.hu saját adatai alapján közölte az MTI-vel. Az online biztosírásközvetítő jelezte: az utasbiztosítások átlagdíja 11 ezer forint alá csökkent, 12 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A csökkenésben ugyanakkor szerepet játszott az, hogy a mostani szezonban rövidebb időszakra, kevesebb mint hat napra kötötték az utasbiztosításokat, szemben a tavalyi téli utazási szezonra jellemző majdnem hét nappal.

Az utasbiztosítási kedv egyebek mellett azért nőtt, mert egy évvel korábban a koronavírus-járvány utóhatásai miatt még sokan lemondtak a külföldi utazásról, másrészt tudatosabbak lettek a külföldre utazók, felkészülnek egy előre nem látható eseményre – fogalmazott Besnyő Márton a Netrisk.hu ügyvezető igazgatója. Az összefoglalóból kiderül az is, hogy bár Európában síszezon van, az utasbiztosítást kötők majdnem 20 százaléka egzotikus, kifejezetten meleg éghajlatú országba utazott a karácsonyi szezonban.

A korcsoportokat nézve a legtöbb biztosítást a mostani téli utazási szezonban a 45-54 év közöttiek kötötték, akik átlagosan 5 napra utaztak el és az utasbiztosításért 10 683 forintot fizettek. A hosszabb utazások a 24 év alattiakhoz és a 65 év fölöttiekhez kötődtek, akik 7,8 napra, illetve 9,6 napra biztosították magukat.

Az utazók 85 százaléka legfeljebb három nappal az utazás előtt kötötte meg a biztosítását, 43 százalékuk pedig egy nappal az utazás előtt biztosította be magát. Az összes kötés negyede az utazás napján történt.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: