Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Pápai dartsos az ifjúsági horvát bajnok

Haraszti Gábor | 2023.04.26.

Két első hellyel tért haza a Horvátországban rendezett darts-versenyről a Holdkő DC játékosa, Borbély András. Az ifjú tehetség kettős sikerével tovább növelte előnyét a világranglistán.

Továbbra is jó formában dobálja a nyilakat ebben a WDF (World Darts Federation)-szezonban a pápai klub játékosa, hiszen a Slovak Openen, a Slovak Mastersen valamint a Budapest Mastersen is első helyezett lett, ráadásul a bécsi Youth Masters-t a harmadik helyen zárta. András ezek mellé szerezte most a két horvát aranyérmet.

– Az open kategóriában egészen a döntőig meneteltem, ahol az osztrák Marcel Schöls-t 5-2 arányban sikerült legyőznöm – mesélte a pápai dartsos. – Elégedett voltam a mutatott játékkal, a csoportkör után a nyolc és négy között is 90 feletti átlagot tudtam dobni. Másnap a masters kategóriát rendezték, ahol szintén fináléba kerültem, ezúttal a német Noah Hanfland volt az ellenfelem, akit ismét 5-2-re múltam felül. Az átlaggal és a mutatott játékkal nem voltam megelégedve, de a győzelem kárpótolt mindenért. Külön öröm számomra, hogy ezzel a két sikerrel 810 ponttal első helyen állok a világranglistán a 778 pontos Luke Littler előtt.

A pápai klub színeiben a horvát versenyen Könyves Zoé is indult, akinek ezúttal sem sikerült a csoportból a nyolcba verekednie magát. András egyik következő fő versenye júniusban az ifjúsági Európa-bajnokság lesz Bécsben.


 • Friss hírünk
  Videó
  A város velünk épül

  Figyelem! Szerdától forgalmi rend változás a 83-as főúton

  Holnaptól új közlekedési rend lép életbe városunk...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: