Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Színház az egész Türr Gimnázium

Horváth Andrea | 2023.09.21.

 

Ma van a magyar dráma napja Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve a jeles alkalommal. A cél az, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire. A Türr István Gimnáziumban ma témanapot tartottak ehhez kapcsolódóan, győri és budapesti színészek, rendezők, drámatanárok érkeztek az iskolába, a diákok előadásokon, foglalkozásokon vettek részt.

 

A Kultup az országos Déryné Program része, mely középiskolákba juttat el változatos kulturális eseményeket. Az országos színházi roadshow 46. állomása volt a pápai gimnázium. Dr. Hodásziné Pingitzer Andreához jutott el ennek a lehetőségnek a híre, s az ő javaslatára szervezték meg a Türrben ezt a programot.

Színházi szakemberek, drámatanárok, színészek vettek részt az egész napos programban, s volt két egykori türrös diák is. Móczár Bence a Győri Nemzeti Színház rendezője, számos fiataloknak szóló előadást rendezett, ezúttal az Édes Annát láthatták a türrösök, melyet egy feldolgozó beszélgetés követett. Bence elmondta, hogy érdekes érzés visszatérni az egykori iskolába, s az jó, hogy egy kulturális program keretében teheti ezt.

Hodászi Ádám is türrös diák volt, most rövid előadásokhoz kapcsolódó foglalkozásokat tartott. Mint mondta, a gyerekek nagyon nyitottak és érdeklődőek voltak, s ami a foglalkozások halála, az érdektelenség, közöny – ezeket szerencsére itt nem tapasztalta. A diákoknak volt véleménye és jól képviselték álláspontjukat egy-egy témában, például az iskolai bántalmazások kapcsán.

10 helyszínen voltak a foglalkozások, előadások, az udvaron, termekben, zsibongóban is, 9 órától egészen kora délutánig. A diákok nagyon élvezték a programot, többen kiemelték, hogy az előadások könnyedek, humorosak voltak, a beszélgetések pedig érdekesek.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: