Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Egyházaink

Áldás és köszönet a támogatóknak

Horváth Andrea | 2023.09.10.

Ma tartották a hittanosok tanévnyitó szentmiséjét a Szent Anna templomban. Salgó Ferenc plébániai kormányzó elmondta, hogy közel hatszáz hittanosa van a plébániának, hisz számos általános iskolában és óvodában is vannak csoportjai a hitoktatóknak.

Hozzátette, a szentmise jó alkalom arra is, hogy találkozzon a szülőkkel, akik ha esetleg el is távolodtak egy kicsit az egyháztól, gyermekeik révén ismét közel kerülnek a katolikus közösséghez.

A szentmisén Salgó Ferenc megáldotta a felújított plébániaépületet is. Az idén 80 esztendős plébániának először a Széchenyi, majd a Jókai utcán volt az irodája, s épp 30 éve készült el a jelenlegi épület az Anna téren. 

A plébánia több funkciót is ellát, hisz itt van a hivatal, itt van az atya lakása, ebben az épületben kapott helyet a a Veszprém Főegyházmegyei Karitász Pápai Jelenlét Pontja, de helyszíne a katolikus közösségeknek, hitélethez kapcsolódó programoknak is.

Az eltelt évtizedek nyomot hagytak az épületen, így szükségessé vált a homlokzat felújítása és az ereszek javítása. A 1,2 millió forintos beruházáshoz Pápa Város Önkormányzata 500 ezer forinttal járult hozzá, a fennmaradó összeget a hívek adományozták.

Salgó Ferenc a hirdetésekben közzétette, hogy a dákai templom búcsúját jövő vasárnap, szeptember 17-én, 15 órakor tartják . Az ünnepi szentmisét Dr. Udvardy György érsek atya mutatja be,  és megáldja a felújított dákai templomot. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: